Kinderen

WAAROM KINDERFYSIOTHERAPIE?

Een kind moet nog van alles leren. Het ontwikkelt zich van nature door uitdaging en prikkeling die hij uit zijn omgeving haalt.
Bij sommige kinderen is dit helaas niet zo natuurlijk. Er kan sprake zijn van een vertraagde of afwijkende ontwikkeling, een tekort aan uitdaging met een tekort aan motorische ervaring. Een vertraagde of afwijkende ontwikkeling kan het gevolg zijn van een storing in het sensorische, neurologische en/of motorische systeem. Dit kan, hoewel dit natuurlijk niet altijd het geval is, gevolgen hebben voor leermogelijkheden, het zelfbeeld van het kind of het sociaal en psychisch functioneren.

Kinderfysiotherapie kan uw kind  helpen zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Door spelenderwijs bewegingspatronen aan te bieden, binnen de grenzen van het kind, ontwikkelt het kind het gebruik van de zintuigen en motoriek.

Op tijd signaleren van een vertraagde of afwijkende ontwikkeling is van groot belang. Heeft u vragen of maakt u zich zorgen over de ontwikkeling van uw kind, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Uw kind is te waardevol om twijfel over te laten bestaan!